Het is vandaag Internationale Dag van de Nacho! En die kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom speciaal voor jullie een bijzonder recept met nachos. Want de variant met gehakt, kaas en zure room kennen we allemaal wel, maar wist je dat nachos ook heerlijk combineren met een goede biefstuk én natuurlijk onze Zeeuwsche Zoute? Wij laten het vandaag zien!
Wij kunnen altijd onze Gerookte variant waarderen op een goed stuk vlees, maar ook met de Pure variant krijgt de biefstuk een heerlijke smaakboost.
2
gemiddeld
90 min.
Het recept lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Ook ben je niet daadwerkelijk 90 minuten aan het koken, maar je moet wel op tijd beginnen. Het vlees moet namelijk minimaal een uur marineren. Maar hiervoor geldt wel: hoe langer, hoe beter de smaken!
Roer hiervoor het ananassap, het limoensap, de sojasaus, 1 teen knoflook en een 1/2 theelepel gemalen komijn door elkaar in een af te sluiten bak. Leg de lendebiefstuk hierin, haal de biefstuk in zijn geheel door de marinade en zet afgesloten weg in de koelkast voor minimaal een uur.
Voordat je begint met de rest van het recept is het aan te raden het vlees uit de koelkast te halen en alvast op kamertemperatuur te laten komen. Dit komt de malsheid van je biefstuk straks ten goede!
Verhit vervolgens wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, de rest van de knoflook en de bacon tot de ui glazig is en de bacon wat gekleurd is. Voeg vervolgens de kruiden toe: 2 theelepels komijn, 1 theelepel oregano en 1 theelepel paprikapoeder. Laat dit even kort bakken zodat de aroma’s van de kruiden vrijkomen. Voeg vervolgens het blik bonen (met het vocht) hieraan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
Zet voordat je met het grillen van het vlees begint de oven aan op 250 graden. Haal vervolgens het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit een grillpan en bestrijk deze met wat olijfolie. Leg de lendebiefstuk in de hete pan en bak deze ongeveer 1,5 minuut aan elke kant voor een medium-rare garing. Haal de biefstuk uit de pan en snijd deze in reepjes. Kruid de biefstuk met zwarte paper en Zeeuwsche Zoute Gerookt.
Verspreid de nachochips over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het bonenmengsel over de chips. Leg hier de reepjes biefstuk op en strooi de cheddar erover heen. Zet het gerecht ongeveer 4 tot 6 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Haal uit de oven en top de nachos af met de lente-ui, peterselie en eventueel jalapeño pepers voor wat extra pit!
Serveer de nachos op een groot bord en geniet samen van dit heerlijke gerecht. Happy nacho day!
Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!