fbpx
zondag 1 augustus 2021

BBQ-Eiland | Zeeuwsche Zoute verkooppunt

Ook deze week zetten we weer een van onze verkooppunten in het zonnetje, vandaag is dat BBQ-Eiland. Eigenaren Frans en Bianca zijn zo enthousiast over de smaak van ons zout, dat zij dit graag verder toe willen lichten. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! 

Op het eiland Goeree-Overflakkee vind je in Middelharnis BBQ-Eiland, hét adres voor al je BBQ-benodigdheden. Frans en zijn vrouw Bianca zijn samen in 2021 deze speciaalzaak voor barbecues begonnen, “Je droomt heel veel, ik ben echt een dromer en ik droomde altijd van een eigen zaak”. Deze droom deelden zij en is begin dit jaar uitgekomen. Ondertussen wordt het assortiment alleen maar groter en zijn zij zelfs platinum dealer van de bekende Big Green Egg. 

Voor alle soorten maten, modellen en accessoires kun je terecht bij Frans en Bianca. Naast de Big Green Erg verkopen zij namelijk ook nog andere soorten barbecues in verschillende prijsklassen, “We willen dat er voor iedereen keuze is en wat tussen zit”. Ook voor op de barbecue heeft Frans verschillende producten, zo verkoopt hij de mooiste stukken vlees, Afrikaanse kruiden en heerlijke sauzen. Wil je verrast worden, probeer dan eens de Zuid-Afrikaanse Boerewors. Deze maken zij zelf naar een recept van de vader van Bianca.

De Zuid-Afrikaanse Braai
Bianca is opgegroeid in Zuid-Afrika, hier komt ook de fascinatie voor de Afrikaanse Braai vandaan. Dit is een soort open barbecue die vaak ingebouwd is in een muur. Het grootste verschil met andere barbecues is dat je je eigen houtskool maakt met een Braai. Van te voren heb je dus een gezellige soort van openhaard, tussendoor functioneert het als een barbecue en naderhand kun je nog de hele avond heerlijk warm buiten zitten. Dit klinkt toch wel als een erg gezellige zomeravond?

Eerste ontmoeting met Zeeuwsche Zoute
Oorspronkelijk is Frans chef-kok, maar door de gekke tijden van het afgelopen jaar heeft hij zich kunnen richten op de winkel. Hij is in de keuken gewend om met de mooiste producten te werken, zo heeft hij bijvoorbeeld bij de Hermitage gewerkt. Ook in de winkel wil hij zijn passie voor goede producten doorzetten. Zo ging hij op zoek naar producten die goed passen bij de BBQ.

“Eerst hadden wij ander zout op het oog om in de winkel te verkopen, maar toen we Zeeuwsche Zoute tegenkwamen wisten we gelijk dat we dit wilden hebben”. Het verhaal en de oorsprong in Zeeland vindt hij een mooie toevoeging, maar vooral de smaak was doorslaggevend. “Ik zie zout als een heel belangrijk onderdeel van een gerecht, het voegt echt iets toe. Niet iedereen ziet het verschil tussen de soorten zout.”

Hoe kook je met Zeeuwsche Zoute?
Bij de vraag hoe Frans zelf het liefste Zeeuwsche Zoute gebruikt hoeft hij niet lang over na te denken: “Het liefst bij een mooi stuk vlees, een bavette bijvoorbeeld. Deze kun je gewoon simpel grillen met een klein beetje olie en dan mooi rood bereiden. Aan het einde als je het stuk aansnijdt  lekker van dat grove zout eroverheen strooien. Vooral de gerookte variant vind ik erg lekker, die is zo diep van smaak!”. Het water loopt je in de mond bij deze uitleg!

Barbecuen samen met Frans
Een erg leuke extra service van BBQ-eiland is dat Frans en Bianca altijd aanbieden om de eerste keer samen de BBQ aan te steken. Ze nemen dan bij het afleveren van de BBQ een mooi stukje vlees uit de winkel mee en leggen je uitgebreid uit hoe je deze het beste kunt bereiden. Zeg nou eerlijk, een privé bbq-les van een chef-kok zeg je toch geen nee tegen?

Benieuwd naar het assortiment, de tips en het enthousiasme van Frans? Stap dan zeker eens binnen!

BQQ-Eiland
Westdijk 34
3241GV Middelharnis