fbpx
dinsdag 24 november 2020

Herfstige appeltaart met een lokaal product | Winnaar van de winactie

Een tijdje geleden kon je bij Zeeuwsche Zoute het boek Lekker Lokaal van Laura de Grave winnen door je favoriete recept met een lokaal product in te sturen. We hebben een aantal ontzettend leuke inzendingen gehad, maar er kon er maar één de winnaar zijn. Dat is geworden de herfstige appeltaart met Zeeuwse Appelaere van Nienke Malipaard. Vandaag delen we het recept!

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!

Personen

8

Niveau

makkelijk

Tijd

90 min.

Bereidingswijze

· Verwarm de oven voor op 180 graden.
· Doe 500 ml Appelaere in een grote pan, voeg 2 theelepels speculaaskruiden toe en verwarm het sap totdat het bijna kookt. Zet het vuur dan op middelhoog vuur.
· Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes.
· Voeg de appelstukjes bij het sap en laat ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur staan. De appels worden een beetje zacht maar pas op dat het geen appelmoes wordt.

Maak ondertussen het deeg
· Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder met het ei in een kom. Smelt de boter, doe dit bij de rest.
· Roer eerst met een lepel, daarna verder kneden in de kom. Laat even rusten.
· Los de custard met 50 ml Appelaere op en voeg dit bij het sap en de appels. Laat even doorkoken en zet dan het vuur uit.
· Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in. Doe het deeg in de vorm en duw deze plat. Duw het deeg gelijkmatig aan en bekleed ook de randen. Doe het appelmengsel in de vorm en duw aan. Voeg nog een aantal korrels Zeeuwsche Zoute toe om de smaaksensatie af te maken.
· Bak 60 minuten op 180 graden.

Zo maak je deze Zeeuwse appeltaart. Eet smakelijk!