In traditionele Franse bistro’s of Italiaanse trattoria’s staat vaak een volledige geroosterde of gestoomde artisjok op het menu. Niet alleen de smaak, maar ook het uiterlijk van de artisjok maakt het een bijzondere groente. Met dit recept met Zeeuwsche Zoute Gerookt zet je in een handomdraai een hele artisjok op tafel. Hij doet het altijd goed als voorgerecht, maar is ook erg geschikt voor op een borrelplank.
4
makkelijk
1 uur
Je eet een artisjok door de bladeren los te trekken. Het vlezige gedeelte aan de basis van het blad haal je eraf met je tanden. Na het eten van het vlezige deel, gooi je het resterende blad weg.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credit foto: iStock – LauriPatterson