fbpx
woensdag 23 augustus 2023

Hele artisjok uit de oven met Zeeuwsche Zoute Gerookt

In traditionele Franse bistro’s of Italiaanse trattoria’s staat vaak een volledige geroosterde of gestoomde artisjok op het menu. Niet alleen de smaak, maar ook het uiterlijk van de artisjok maakt het een bijzondere groente. Met dit recept met Zeeuwsche Zoute Gerookt zet je in een handomdraai een hele artisjok op tafel. Hij doet het altijd goed als voorgerecht, maar is ook erg geschikt voor op een borrelplank. 

 

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de stelen van de artisjokken af. Snijd ook eenderde van de bovenkant van de artisjok af. Verwijder de buitenste, harde bladeren.
  3. Dompel de artisjokken kort onder in water vermengd met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  4. Wrijf de artisjokken in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  5. Strooi de fijngehakte knoflook, Zeeuwsche Zoute Gerookt en zwarte peper over de artisjokken.
  6. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten, of tot de artisjokken zacht zijn.
  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Je eet een artisjok door de bladeren los te trekken. Het vlezige gedeelte aan de basis van het blad haal je eraf met je tanden. Na het eten van het vlezige deel, gooi je het resterende blad weg.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit foto: iStock – LauriPatterson