fbpx
woensdag 4 januari 2023

Gezonde kipshoarma-bowl met Zeeuwsche Zoute Puur | Recept

Het is weer tijd voor de goede voornemens en dat betekent extra gezond eten. Gelukkig kan gezond eten erg smakelijk, gezond en gemakkelijk zijn! Met dit eenpansgerecht boordevol groenten zet je een kruidig én gezond Midden-Oosters gerecht op tafel. De romige koriander-limoensaus maakt deze bowl helemaal af. Als echte smaakmaker mag Zeeuwsche Zoute Puur natuurlijk niet ontbreken.

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

55 minuten

Bereidingswijze

          Begin met de marinade

  1. Doe de kip in een zak met een zipsluiting of een bakje met deksel. Doe de knoflook, komijn, koriander, paprika, kurkuma, Zeeuwsche Zoute Puur en peper in een kleine kom. Voeg 2 eetlepels olie en sap van ½ citroen toe en meng goed door elkaar.
  2. Giet de marinade over de kip en meng goed. Zet minimaal 30 minuten en maximaal 48 uur in de koelkast. Hoe langer je marineert, hoe sterker de kip de smaak vasthoudt.Als je klaar bent om te koken, verwarm je de oven voor op 190 graden. Bekleed een grote omrande bakplaat met bakpapier.
  3. Haal de kip uit de marinade en gooi overtollige marinade weg. Leg de kip op de bakplaat en bak gedurende 15 minuten in de oven. Zorg dat je ruimte overhoudt op de bakplaat voor de groente en de bloemkoolrijst.
  4. Terwijl de kip aan het bakken is, maak je de zelfgemaakte koriander-limoendressing (op de website van Foodelicious vind je een goed recept).
  5. Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven. Doe de paprikareepjes en de gesnipperde uien ook op de bakplaat. Leg ook de bloemkoolrijst op de bakplaat. Besprenkel de bloemkoolrijst met de resterende 1 eetlepel olie en meng voorzichtig. Bestrooi groenten met een snufje Zeeuwsche Zoute Puur.
  6. Zet de bakplaat terug in de oven. Bak nog eens 15 tot 20 minuten of tot de kip gaar is (75 graden).
  7. Haal de bakplaat uit de oven. Serveer de kip en paprika’s over de bloemkoolrijst samen met grof gesneden sla, tomaten en komkommer. Besprenkel met koriander-limoendressing, bestrooi met gehakte koriander en serveer met partjes citroen.

Credit header: iStock – rudisill