dinsdag 27 oktober 2020
Gevulde aubergine met tomaten, olijven en Zeeuwsche Zoute
Het is tijd voor een lekker vegetarisch recept met veel groente, en natuurlijk Zeeuwsche Zoute! Dit keer kun je genieten van een heerlijke gevulde aubergine met tomaten, olijven, kappertjes en kaas. Een heerlijke combinatie aan smaken, en het staat zo op tafel!
Ga je dit gerecht ook maken? Laat het ons weten door een foto te sturen via Instagram of Facebook!
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Snijd de olijven grof en halveer de aubergines in de lengte. Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 minuten tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en wat korrels Zeeuwsche Zoute toe en neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
En klaar is je heerlijke gevulde aubergine! Serveer met wat verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!