Herfst vraagt om bankhangen met een warm kleedje, je favoriete theetje erbij en alvast nadenken over het avondgerecht. Al snel dwalen je gedachten af naar pompoen en paddenstoelen. En juist bij die kleurrijke herfstgroenten komt Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook perfect tot zijn recht. Ga voor comfortfood en geniet van dit recept met geroosterde pompoen & paddenstoelen. Ideaal om op de bank te eten terwijl je je favoriete serie kijkt. Hieronder vind je het eenvoudige recept dat je met een paar ingrediënten op tafel zet.
4
Gemiddeld
30 minuten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de pompoen in blokjes (schil mag blijven) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olijfolie met de Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, paprikapoeder en wat verse tijmblaadjes. Hussel de pompoen erdoor.
Rooster de pompoen 20 minuten in de oven.
Voeg na 20 minuten de paddenstoelen toe (eventueel ook even door wat olie en zwarte knoflookzout halen) en rooster nog 15 minuten mee.
Haal uit de oven, bestrooi met extra tijm en maak af met Parmezaan of walnoten.
Serveertip
Dit gerecht is ook heerlijk als bijgerecht of als lichte maaltijd met een salade erbij. Wil je iets machtiger eten? Schep de geroosterde groenten over een romige risotto.
Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.
Credit header: © iStock – ClarkandCompany