fbpx
dinsdag 4 augustus 2020

Gerookte zalm met gerookt zout

Deze heerlijke wilde gerookte zalm is perfect voor als je iets meer uitdaging wilt bij het maken van je visgerecht. Als je nog nooit een vis zelf hebt gerookt moet je even goed opletten, maar het is zeker niet moeilijk! Met de toevoeging van het gerookte zeezout van Zeeuwsche Zoute smaakt deze vis echt heel bijzonder en lekker.

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

30 min.

Bereidingswijze

  • Maak eerst de salade door de rucola te besprenkelen met 1 eetlepel olijfolie en door elkaar te mengen.
  • Dan maak je een mengsel van de stukjes tomaat, de kikkererwten en de gesneden bosui. Besprenkel dit met 1 eetlepel olijfolie, viskruiden en komkommer vinegar.
  • Maak de rookpan klaar met houtsnippers (of leg aluminiumfolie in een diepe hapjespan en leg daar op de houtsnippers en daar bovenop losjes wat aluminiumfolie)
  • Bestrooi de zalmmoten met het gerookte zout en rook ze vervolgens op een gematigd vuur gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmmoten).
  • Voor het pocheren van de eieren neem je twee boterhamzakjes en giet je er een beetje olijfolie en een klein beetje passievruchten vinaigrette in.
  • Doe de inhoud van het ei voorzichtig in in het boterhamzakje en maak hem dicht met een knijper.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en leg voorzichtig de zakjes met de eieren in het water. Draai het vuur iets lager en laat de zakjes ongeveer 2-3 minuten pocheren.
  • Maak de borden op door eerst de rucola neer te leggen en daar bovenop het mengsel van tomaten, kikkererwten en bosui. Dan komt de gerookte zalm en als laatste het gepocheerde ei.

Ga je deze heerlijke gerookte zalm ook maken? Tag ons op social media @zeeuwschezoute!