Ga je barbecueën in de herfst of winter? Maak dan eens dit heerlijke vegetarische bijgerecht met bietjes. Het liefste natuurlijk met bietjes direct van de boer, waar je het zand nog vanaf moet wassen. De combinatie van biet, geitenkaas, walnoten, tijm en honing is klassiek. Can’t go wrong. Het chili zout van Zeeuwsche Zoute geeft het geheel nog een extra kick.
4
makkelijk
45
Was de bietjes, maar laat de schil eraan zitten. Wikkel elke biet in een stuk aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen op de barbecue. Haal ze na een halfuur van de barbecue en snijd de bieten kruislings in, zodat je de parten als het ware kunt openklappen.
Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel deze tussen de bieten. Doe daar de walnoten, honing, tijm en chili zout op en pak de bieten weer in de aluminiumfolie. Leg nog circa 10 minuten terug tussen de kolen, totdat de geitenkaas zacht is geworden.
Besprenkel voor het serveren met wat olijfolie en een extra snuf Zeeuwsche Zoute chili zout.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credits header: © Charis Heising | Food Content Studio