fbpx
donderdag 12 november 2020

Geitenboerderij De Mèkkerstee | Zeeuwsche Zoute Verkooppunten

Foto van de landwinkel in geitenboerderij de Mèkkerstee

Het is weer donderdag en dat betekent dat we weer een van onze verkooppunten uitlichten. Deze keer in de spotlight: geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp! Naast dat je hier een mooie landwinkel vindt met heerlijke streekproducten – waaronder Zeeuwsche Zoute – vind je hier nog heel veel meer. Reden genoeg om een keer hier langs te gaan tijdens een dagje uit op Goeree-Overflakkee!

Zoals de naam al doet vermoeden is het de geitenboerderij waar deze plek om bekend staat. De Mèkkerstee is namelijk een biologische geitenboerderij waar in een moderne stal ongeveer 650 geiten leven. En reken maar dat de dieren daar een goed leven hebben: er is zelfs een wellness-ruimte voor ze ingericht! Elke dag worden de geiten gemolken; om ongeveer 15.30 uur heb je de grootste kans om het zelf mee te maken. In de periode dat de lammetjes geboren worden is er ook een knuffelhoek. Daarnaast vind je op de Mèkkerstee nog meer dieren, zoals cavia’s, kippen en paarden.

Met de geitenmelk maakt de kaasmakerij van de Mèkkerstee op zijn beurt weer de lekkerste geitenkaas. De kaas wordt met een unieke receptuur bereid waarbij voornamelijk passie wordt gestopt in het maken van speciale kazen, bijvoorbeeld met kruiden of speciale melk. Sommige kazen zijn zelfs nationaal of internationaal bekroond! Liefhebbers van geitenkaas kunnen dus ook bij de Mèkkerstee hun hart ophalen.

In de landwinkel proef je de sfeer van het boerenleven en vind je een rijk aanbod aan verschillende streekproducten. Hier prijken ook de verschillende varianten van Zeeuwsche Zoute in de schappen. De Mèkkerstee stelt daarnaast leuke cadeaupakketten samen. Ook vind je op het terrein een restaurant waar naast lekkere gerechten ook ijsjes verkrijgbaar zijn. Uiteraard gemaakt van de eigen geitenmelk!

Kortom: een bezoek aan de Mèkkerstee staat garant voor een veelzijdig en bijzonder dagje uit voor de hele familie. Ook een bezoekje brengen? Dit is het adres:

Geitenboerderij de Mèkkerstee
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp

Alle verkooppunten van Zeeuwsche Zoute vind je hier!

 

Fotocredit: demekkerstee.nl