fbpx
donderdag 4 november 2021

Gegrilde bloemkool met Zeeuwsche zoute

We zien regelmatig de lekkerste gerechten van onze volgers op social media. Nu kregen we deze week een melding van ByMarjolein. Zij maakte gegrilde bloemkool uit de oven met verse kruiden en Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Dit zag er zo lekker uit, dat we gelijk maar hebben gevraagd of we het met jullie mogen delen. Lees in het recept hoe je deze heerlijke gegrilde bloemkool klaar maakt!

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was deze goed en gooi ze nog niet weg! Snijd de bloemkool in gelijke plakken en leg deze op de bakplaat. Soms breken er bij het snijden enkele roosjes van de bloemkool, ook deze leg je natuurlijk gewoon op de bakplaat. Ook de eerder verwijderde bladeren leg je op de bakplaat. leg nu ook de bladeren op de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en strooi de kruiden erover. Doe dit aan beide kanten.

Plaats de bakplaat in de oven en draai na 10 minuten de bloemkool even om. Als de bladeren al knapperig zijn kun je die er alvast uithalen. Laat de rest nog 10 minuten bakken. Strooi er nu de geraspte kaas over en laat dit in ongeveer 3 minuten smelten in de oven. Houd je meer van knapperige kaas? Laat het geheel dan nog iets langer in de oven.

Let op: De baktijd is afhankelijk van hoe dik je de plakken hebt gesneden. Prik altijd even met een vork in de bloemkool om te checken of het al zacht en gaar is.

Wist je dat…
We meestal alleen de roosjes van de bloemkool eten, terwijl de bladeren ook heel erg lekker en gezond zijn? Hier zitten dezelfde stoffen in als in de roosjes, maar dan in grotere hoeveelheden.

Een recept van ByMarjolein

Heb jij ook een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.