Er gaat niks boven een goed gebakken biefstuk. Sappig en vol van smaak. Tip: haal je vlees bij de (biologische) slager voor de beste kwaliteit. Natuurlijk hoort bij een mals biefstukje een lekkere side dish. Knapperige zoete aardappelfriet met romige truffelmayo klinkt toch als een goede combinatie? Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje met vrienden. Wij hebben het ultieme recept samengesteld.
2
Gemiddeld
45 minuten
Haal de biefstukken 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 220°C (200°C hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Tip: Gebruik de achtergebleven vleessappen en boter in de pan om de jus te maken. Blus af met een scheutje water of rode wijn en roer de aanbaksels goed los. Laat kort inkoken, breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper en maak de jus extra romig met een klontje boter.
Serveer op een mooi bord, schenk de jus over de biefstuk, leg de frietjes ernaast en maak het af met een flinke lepel truffelmayo. Eet smakelijk!
Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.
Credits: © iStock / Marcin_Moga