Wednesday 26 February 2025

Biefstuk met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook & Zoete Aardappelfriet met Truffelmayo

Er gaat niks boven een goed gebakken biefstuk. Sappig en vol van smaak. Tip: haal je vlees bij de (biologische) slager voor de beste kwaliteit. Natuurlijk hoort bij een mals biefstukje een lekkere side dish. Knapperige zoete aardappelfriet met romige truffelmayo klinkt toch als een goede combinatie? Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje met vrienden.  Wij hebben het ultieme recept samengesteld. 

Briefstuk met zoete aardappelfrietjes

Persons

2

Level

Gemiddeld

Time

45 minuten

Preparation

Haal de biefstukken 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 220°C (200°C hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zoete aardappelfriet

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne frieten.
  • Laat ze 30 minuten weken in koud water voor extra knapperigheid en dep ze daarna goed droog. Meng ze met olijfolie, Zeeuwsche Zoute Puur, knoflookpoeder, paprikapoeder en maïzena en spreid ze uit op een bakplaat.
  • Bak de frieten 25-30 minuten op 220°C (200°C hetelucht), draai ze halverwege om en bestrooi ze na het bakken met extra zout en verse peterselie.

Biefstuk

  • Verhit een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en bak de biefstuk 2-3 minuten per kant.
  • Voeg vervolgens roomboter, een geplet knoflookteentje en tijm of rozemarijn toe en lepel de boter herhaaldelijk over het vlees.
  • Haal de biefstuk uit de pan en laat deze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Gebruik de achtergebleven vleessappen en boter in de pan om de jus te maken. Blus af met een scheutje water of rode wijn en roer de aanbaksels goed los. Laat kort inkoken, breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper en maak de jus extra romig met een klontje boter.

Truffelmayo

  • Meng in een kommetje de mayonaise, truffelolie, citroensap, Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper. Roer goed door en proef of er extra truffelolie nodig is.

Serveer op een mooi bord, schenk de jus over de biefstuk, leg de frietjes ernaast en maak het af met een flinke lepel truffelmayo. Eet smakelijk!

Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.

Credits: © iStock / Marcin_Moga