fbpx
woensdag 10 mei 2023

De Goese Golf | Restaurant

Als je culinair wilt genieten in het prachtige Zeeland, dan zit je bij de Goese Golf helemaal goed. Chef Ramon werkt het liefst met verse, duurzame en gezonde producten uit de zee, akkers, polders en boomgaarden in en rondom de provincie. Op de menukaart vind je dan ook veel Zeeuwse gerechten terug, zoals steaks van Familie de Kok in Lewedorp, bitterballen van Poelzicht in ‘s-Heer Abtskerke, platte oesters uit Yerseke en paling uit de Oosterschelde. Uiteraard mag Zeeuwsche Zoute niet in dit rijtje ontbreken. Het is dus de hoogste tijd om de Goese Golf uit te lichten!

Bij de Goese Golf maken ze gebruik van lokale en verse ingrediënten voor hun gerechten. Zo bereiden ze hun zalm met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en een eigen mix van kruiden met weegbree, brandnetel, paardenbloemen en rozemarijn. De Zeeuwse rib-eye wordt op smaak gebracht met Zeeuwsche Zoute Puur en hun eigen kruiden. Verder vind je Zeeuwsche Zoute terug op de signatuur-macarons, lamskoteletten en andere vis- en vleesgerechten. Ook in veel van de desserts proef je Zeeuwsche Zoute: van de chocolade tot sommige huisgedraaide ijssoorten. Een hoogtepunt was de Vanille-Bourbon Roomijs.

Ramon werkt graag samen met lokale pioniers die streekproducten met een goed verhaal op de markt zetten. Zeeuwsche Zoute valt goed in de smaak omdat het zout afkomstig is uit het grootste nationale park van Nederland: de Oosterschelde. Ook de unieke smaak is natuurlijk van groot belang. Ramon vat het zelf heel mooi samen:

“We zijn groot fan van dit prachtige product en vinden dat het sommige gerechten gewoon afmaakt, vanwege zijn karakteristieke ruggengraat.”

De Goese Golf
Krukweg 31
4465 BH Goes

Ben je al op de hoogte van onze Crowdfunding? We hebben het eindbedrag bijna gehaald, maar kunnen alle hulp nog gebruiken!

Fotocredits: De Goese Golf