dinsdag 15 december 2020
Dag van de thee | Matcha-kerstkoekjes met Zeeuwsche Zoute
Het is de Internationale Dag van de Thee, Kerstmis komt er weer bijna aan én het is dinsdag – oftewel receptendag bij Zeeuwsche Zoute. Gooi al deze elementen in de blender en wat krijg je: een recept voor green-matchakoekjes in de vorm van kerstboompjes! Helemaal leuk, toch?
Steel deze Kerstmis de show met koekjes in de vorm van een kerstboom én die ook nog eens helemaal groen zijn! Als dat geen mooie kerst wordt, weten wij het ook niet meer… Behalve dat de kleur helemaal on point is, geniet je ook nog eens van een bijzondere smaak door de toevoeging van het groene-theepoeder.
Uiteraard smaken deze green matchakoeken het lekkerste als ze bereid zijn met onze Zeeuwsche Zoute Puur. Is dit allemaal nog niet avontuurlijk genoeg, dan bereid je voor een extra smaakboost dit recept met Zeeuwsche Zoute Gerookt.
Je hebt nodig: twee beslagkommen, mixer (of keukenmachine of garde), zeef, kerstboom uitsteekvorm, oven en een bakplaat (bekleed met bakpapier).
Bereidingswijze
Hoogste tijd om aan de slag te gaan met het bakken van deze koekjes!
Start met het beslag
- Doe de basterdsuiker, witte suiker en gesmolten boter in een beslagkom en mix tot een glad geheel
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng goed
- Leg de zeef op de andere beslagkom en doe een voor een de volgende ingrediënten erin: bloem, bakpoeder, baking soda en green matcha poeder. Haal de zeef van de kom af en voeg Zeeuwsche Zoute eraan toe.
- Voeg de droge ingrediënten nu toe aan de natte ingrediënten en mix het geheel goed zodat er een groengekleurd koekjesdeeg ontstaat.
- Voeg vervolgens de witte chocolade en macadamianoten toe en schep deze erdoor met een lepel.
- Laat het nu een uur opstijven in de koelkast.
Bakken maar
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het beslag uit de koelkast.
- Vorm met twee lepels deegballetjes ter grote van een ijsbolletje die je vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat legt. Druk op de bolletjes zodat ze platter worden.
- Maak er vervolgens een kerstboom van met de uitsteekvorm (niet verplicht, natuurlijk).
- Leg de koekjes ook niet te dicht bij elkaar. Verdeel het desnoods over twee keer bakken.
- Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar in de oven. (Houd in de gaten dat ze niet te snel bruin worden)
- Wacht minimaal een kwartier met eten nadat ze uit de oven zijn; ze moeten eerst hard worden.
Eet smakelijk!
Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute dat de rest van de wereld ook moet kennen? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!