dinsdag 8 december 2020
Crostini met ansjovis, tomaten, rozemarijn en Zeeuwsche Zoute Gerookt
Vandaag hebben we een heerlijk hapjesrecept voor bij het aperitief voor je, van food- en reisblogger Anouk van My Delicious Journey. In dit recept gebruikte zij ons gerookte variant van het zeezout uit de Oosterschelde. De hapjes zijn makkelijk te maken en geven je een heerlijke smaaksensatie!
Foto’s: Anouk van My Delicious Journey
Bereidingswijze
Tijd om aan de slag te gaan!
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Als je het recept met ui maakt, week de ui dan 20 minuutjes in rodewijazijn. Week tegelijkertijd de tomaatjes in warm water zodat ze ‘mollig’ worden.
- Snijd 1 stokbrood in dunne plakjes. Meng 150 ml olijfolie met uitgeperste knoflook. Leg de plakjes brood op een bakplaat.
- Besmeer het brood met het olijfoliemengsel en bak de sneetjes 5 tot 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de tomaatjes uitlekken en hak ze in redelijk grote, langwerpige stukken.
- Doe de tomaten in een kom, samen met de olijfolie. Als je het gerecht met ui maakt, voeg je die nu ook toe aan de kom, evenals de ansjovis, peterselie, rozemarijn, en wat versgemalen peper en een snufje gerookt zout.
- Haal de broodjes uit de oven. Bestrijk deze met mascarpone, en daarover het ansjovismengsel.
Eet smakelijk!
Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute die we eens moeten maken? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!