Hou de zomer nog iets langer vast met deze heerlijke frisse couscous salade. Ideaal als lunch of als bijgerecht tijdens het diner. Je zet ‘m snel in elkaar, het is eenvoudig te maken en met Zeeuwsche Zoute Gerookt erover is het een feest voor je smaakpapillen.
4
makkelijk
10 minuten
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Terwijl de couscous aan het garen is, snijd je de rode ui in dunne halve ringen. Schenk hier de witte wijnazijn over en laat even intrekken. Dit geeft de ui die mooie roze kleur en een lekkere frisse smaak.
Maak vervolgens de dressing met de schil en sap van een halve citroen, de olijfolie, granaatappel azijn, kaneel en kardemom. Meng deze ingrediënten door elkaar en laat ook even intrekken.
Snijd de sinaasappels, komkommer en dadels en doe in een kom. Hier meng je vervolgens de couscous, rode ui en dressing doorheen. Versier de kom met verse kruiden naar keus, zoals munt, koriander en peterselie. Als laatst voeg je de bol burrata toe en bestrooi de je kom met Zeeuwsche Zoute Gerookt en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credit foto: Sandie Clarke