fbpx
dinsdag 2 maart 2021

Couscous met geroosterde groenten en kip

Vandaag hebben wij weer een heerlijk recept voor jullie. Met dit mooie lenteweer hebben wij gekozen om een couscous recept met jullie te delen. Lekker van smaak en erg makkelijk om te maken! Deze luchtige maaltijd wordt natuurlijk op smaak gebracht met onze Zeeuwsche Zoute Puur.  

Ben je ook benieuwd naar de Zeeuwsche Zoute Gerookt of Zeeuwsche Zoute Zeekraal? Alle varianten zijn te bestellen in onze webshop.

Foto: picalotta

Couscous salade met geroosterde groente en kip

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten (Bereidingstijd) + 30 minuten (Oventijd)

Bereidingswijze

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 180℃ en zet alvast een ovenschaal klaar. Breng ook vast water aan de kook in de waterkoker en zet alvast een hapjespan klaar voor de kipfilet.

Groenten snijden

Zorg dat je de groente van tevoren even wast en ga daarna door met snijden. Snijd de boven- en onderkant van de courgette af, en maak dunne plakjes of blokjes. Ook snijd je de paprika, maak hier kleine reepjes van en maak deze vervolgens nog kleiner in blokjes. Pers of snijd ook de twee tenen knoflook. 

In de oven

Verdeel de gesneden groenten over de ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Bestrooi naar smaak Zeeuwsche Zoute Puur en peper over de groente. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de groenten ongeveer 30 minuten roosteren, schep de groente tussendoor even om!

Bakken

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, en halveer de cherrytomaatjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier kort de lente-ui en cherrytomaatjes aan. Snijd de kip in plakken, bestrijk deze met wat olijfolie en bestrooi deze met wat Zeeuwsche Zoute Puur, peper en Ras el Hanout. Verhit de pan en bak de kip totdat deze gaar is. Doe de couscous in een pan en giet hier direct kokend water over totdat de couscous net een stukje onder water staat. Laat de pan met een deksel ongeveer tien minuten staan. Hierna roer je de couscous om en is het tijd om de borden op te maken.

Borden opmaken

Doe de couscous in een slakom samen met de geroosterde groenten. Roer alles goed door elkaar. Sprenkel er vlak voor het opmaken nog een beetje olijfolie en citroensap over. Schep de couscous met de geroosterde groente op een bord, leg hier de kipfilet op en je kan heerlijk genieten van jouw salade!

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept met Zeeuwsche Zoute die je graag met ons wilt delen? Deel deze met ons via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet zie je jouw recept binnenkort op onze blog verschijnen!