fbpx
woensdag 25 januari 2023

Coppa en Pancetta van Slagerij Wisse

Slagerij Wisse met Zeeuwsche Zoute

Ons zout is steeds vaker terug te vinden in heerlijke producten. Zo heeft Slagerij Wisse in Meliskerke nu een Coppa (een traditionele Italiaanse en Corsicaanse gedroogde vleeswaren) met Zeeuwsche Zoute Puur in het assortiment. Slagerij Wisse staat bekend om de goede kwaliteit vlees, de Zeeuwse specialiteiten en streekproducten die zij aanbieden. Sinds corona zijn de streekproducten steeds meer in trek. Daarom zijn de slagers van Slagerij Wisse nieuwe producten met Zeeuwsche Zoute gaan ontwikkelen.

Coppa van Slagerij Wisse

Coppa van Slagerij Wisse

De Coppa is een eerste product met Zeeuwsche Zoute die de slagerij aanbiedt. De Coppa is ingesmeerd met Zeeuwsche Zoute Puur om vervolgens 3 weken gevacumeerd te rusten en dan 6 weken te drogen. Na deze 6 weken snij je er dunne plakken van die smelten op je tong. Heerlijk op een borrelplank. De Coppa is een opstapje om de receptuur van het zoutgehalte en rusttijd te perfectioneren. Bij succes gaat Slagerij Wisse aan de slag met het drogen van ham met Zeeuwsche Zoute Puur.

Naast het werken met de Zeeuwsche Zoute Puur, zijn de slagers bij Slagerij Wisse ook aan de slag gegaan met onze Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Deze zijn zij aan het verwerken in een Pancetta. Dit luchtgedroogde vlees is heerlijk in combinatie met kalkoen uit de oven of verwerkt in een pastasaus. Het is nog even afwachten tot het product klaar is om te proeven, omdat het een aantal weken moet intrekken. Naar verwachting ligt de pancetta halverwege maart in de winkel in Meliskerke. 

Wil je de Coppa en Pancetta zelf ook proberen? Ga dan lang bij de winkel in Meliskerke.

Slagerij Wisse
Torenstraat 4
4365 AE, Meliskerke