fbpx
vrijdag 31 Januari 2025

Combineer Zeeuwsche Zoute en het Watersnoodmuseum

Zout dat de smaak van Zeeland vangt én een verhaal vertelt: dat is Zeeuwsche Zoute. Dit bijzondere zout, gewonnen uit de heldere wateren van Nationaal Park de Oosterschelde, is niet alleen een culinaire smaakmaker, maar ook een eerbetoon aan de rijke en soms ruige relatie tussen Zeeland en het water.

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk komt deze connectie ook prachtig samen. Het museum vertelt het indrukwekkende verhaal van de Watersnoodramp van 1953 en hoe Zeeland zich door de eeuwen heen heeft verweerd tegen het water. Bezoekers vinden Zeeuwsche Zoute niet alleen in de museumwinkel, maar ook op tafel in de brasserie en het restaurant. Zo proef je tijdens je bezoek letterlijk de kracht en smaak van de Zeeuwse natuur.

Wil je meer leren over de Watersnoodramp, de geschiedenis van Zeeland en hoe zoutzieden in zijn werk gaat? Kom dan op zaterdag 8 februari naar de open dag van het Watersnoodmuseum. Entree is gratis! We staan bij de brasserie met een proeverij. Een andere mooie optie om hier meer over te leren is het culinair arrangement. Hier combineer je het museum met een bezoek aan het bezoekerscentrum van Zeeuwsche Zoute.