fbpx
dinsdag 10 november 2020

Cocktail time – Bloody Mary met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Volgens velen dé kater-remedie, maar het drankje is vooral erg lekker. Vandaag geven we je het recept voor een Bloody Mary cocktail met een randje gerookt zeezout uit de Oosterschelde. Het drankje is in een handomdraai te maken en perfect voor alle zoutliefhebbers.

De legende van Bloody Mary
Er doen vele verhalen de ronde over de oorsprong van de Bloody Mary. Sommigen beweren dat de naam is geïnspireerd op Hollywoodster Mary Pickford. Anderen denken dat barvrouw Mary, die de cocktail in de bar ‘Bucket of Blood’ serveerde, de inspiratiebron was. Weer anderen refereren vooral aan Bloody Mary: Queen Elisabeth I van Engeland. Deze koningin vervolgde op bloedige wijze protestanten in haar koninkrijk.

Personen

1

Niveau

makkelijk

Tijd

5 min.

Bereidingswijze

  • Strooi op een bordje wat fijn gestampte Zeeuwsche Zoute gerookt korrels. Maak de rand van een mooi glas nat en plaats deze op het bord met de zoutkorrels zodat er een rand van zout op komt. Vul daarna met ijsblokjes.
  • Schenk de wodka en het tomatensap er overheen.
  • Voeg daarna de verse citroensap, Tabasco, Worcestershire saus en een snufje gemalen peper toe.
  • Roer met een stengel bleekselderij en laat deze erin zitten als garnering. Je kunt eventueel ook nog een schijfje limoen over de rand hangen.

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!