Kikkererwtenwater in je dessert? Ja hoor! En nee, je proeft het echt niet. Wat je wél proeft: een zijdezachte chocolademousse met een heerlijke (witte) chocoladesmaak. Het geheim? Het vocht uit een pot kikkererwten (ook wel aquafaba genoemd) dat je luchtig opklopt tot een verrassend lekkere moussebasis. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar natuurlijk wél een flinke snuf Zeeuwsche Zoute Puur. Dit toetje is perfect als afsluiter van een lenteavond of gewoon omdat je zin hebt in chocola.
2
Makkelijk
45 minuten
Aquafaba opkloppen
Doe het kikkererwtenvocht in een kom. Mix met een handmixer tot er stevige pieken ontstaan – net als bij eiwit. Dat duurt zo’n 5 tot 7 minuten.
Chocolade smelten
Smelt de chocolade au bain-marie (verwarmen met behulp van heet water) of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
Zoet & zout erbij
Voeg vanille, poedersuiker en een snuf Zeeuwsche Zoute Puur toe aan de gesmolten chocolade.
Samenvoegen
Schep voorzichtig met liefde de opgeklopte aquafaba door de chocolade. Niet alles in één keer, rustig opbouwen en luchtig houden.
Koelkasttijd
Verdeel over glaasjes, laat minstens 2 uur opstijven (hoe langer, hoe beter). Mousse moet koud en stevig worden.
Afmaken
Bestrooi met nog wat Zeeuwsche Zoute en eventueel iets knapperigs of fruitigs erbovenop. Lepeltje erin en smullen maar!
Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.
Credit header: © iStock / Olivia Grigorita