fbpx
woensdag 6 september 2023

Ceviche van zeebaars met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Feestelijk en heerlijk, dat is wat deze ceviche je brengt. Daarbij is het ook nog eens eenvoudig om te maken. Wat wil je nog meer? Je maakt deze ceviche als voorgerecht of als onderdeel van een Mexicaanse feesttafel met taco’s en guacamole. Deze versie van ceviche is gemaakt met zeebaars filet en wordt qua smaak verrijkt met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Ceviche met zeekraal

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

35 minuten

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de zeebaars filet. Dit moet in dunne plakken zodat het straks goed het limoensap kan opnemen. Wanneer je het hebt gesneden zet je de vis in de koelkast.

Meng vervolgens limoensap met lente uitjes. Breng dit mengsel op smaak met Zeeuwsche Zoute Zeekraal en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Laat dit mengsel even intrekken, minimaal 5 minuten. Dit mengsel giet je vervolgens over de dunne plakken zeebaarsfilet heen. Door de zuurgraad in het mengsel gaart de zeebaars. Laat de zeebaars een half uur rusten in het mengsel voordat je het opdient.

Werk het bord af met wat wat stukjes van de fijngehakte chilipeper, de kruiden, rode ui en partjes limoen.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit foto: iStock – Proformabooks