fbpx
donderdag 16 juli 2020

Carpaccio van rode biet, geitenkaas en zeewier

Vandaag delen wij het recept voor een vegetarische carpaccio variant van rode biet, geitenkaas, zeewier en het heerlijke zeezout van Zeeuwsche Zoute. 

De zoete smaak van de rode bieten en geitenkaas steken mooi af tegen het pure zeezout en de zuurzoete dressing. Een feestje om te maken én te eten! Ga jij dit heerlijke voorgerecht ook maken? Deel het met ons op Instagram, en wie weet plaatsen wij jou creatie wel op onze pagina. Tag daarvoor @zeeuwschezoute.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

60 min.

Bereidingswijze

  • Was en schil de bieten, snijd daarna dunne gelijkmatige plakken met een kaasschaaf, en kook ze 5 à 10 minuten in water tot ze zacht zijn.
  • Voeg na het afgieten een scheutje azijn toe (voor de kleur). Laat dit uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Maak een dressing van de citroensap, olijfolie, honing, Zeeuwsche Zoute en peper en schenk dit over de bietjes, laat ze in de dressing afkoelen.
  • Was ondertussen het zeewier. Dep deze droog met keukenpapier. Spreid het wier uit op bakplaat en rooster het in de oven op 120°C voor 20 à 30 minuten (afhankelijk van het soort).
  • Was de slablaadjes en droog deze in een slacentrifuge. Was de peterselie en hak het fijn. De noten kun je eventueel roosteren en daarna fijnhakken.

Voor de afwerking:

  • Leg de sla in het midden en leg de bietjes in een cirkel op het bordje rond de sla
  • Schenk eventueel de dressingrest over de bietjes
  • Bestrooi de bietjes met de fijngemaakte zeewier en peterselie
  • Leg stukjes geitenkaas over de bietjes heen
  • Strooi de noten erover
  • Bestrooi alles met nog met wat grof zeezout en peper en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Ga jij dit voorrecht zelf maken? Ons pure zeezout vind je in de webshop!