fbpx
dinsdag 16 februari 2021

Carpaccio met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Vandaag hebben wij een heerlijk antipastirecept dat voor iedereen gemakkelijk te maken is. Geniet van jouw zelfgemaakte carpaccio met een ziltig vleugje van de nieuwste smaak Zeeuwsche Zoute Zeekraal!

Binnen 20 minuten heb jij deze klassieke carpaccio al op tafel! Ideaal voor een gezellig diner met de familie, waarbij je niet heel de avond in de keuken hoeft te staan.

De Zeeuwsche Zoute Zeekraal kan je overigens in verschillende gerechten gebruiken, bijvoorbeeld met vis of in salades! Deze variant is onder andere te bestellen via de webshop.

Foto: Vladimir Mironov

Antipasti Carpaccio met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

20 minuten

Bereidingswijze

Carpaccio maken

Zorg dat het stuk ossenhaas 2 á 3 uur in de vriezer heeft gelegen, zodat het gedeeltelijke bevriest en makkelijker te snijden is. Haal het vlees uit de vriezer, leg het op een plank en snijd met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes. Wanneer je het liever niet zelf snijdt kan de slager het ook eventueel voor je doen.

Leg de dungesneden plakjes op een bord, dek deze af met vershoudfolie en bewaar het in de koelkast. Haal de carpaccio 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Balsamicodressing

Meng de balsamico-azijn met de citroensap en olijfolie goed door elkaar. Breng de dressing verder op smaak met de heerlijke Zeeuwsche Zoute Zeekraal en wat zwarte peper.

Pijnboompitten roosteren

Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje in een droge koekenpan, zodat ze een licht bruin kleurtje krijgen.

Nu is het tijd om de borden op te maken

Haal het bord met carpaccio uit de koelkast en laat deze in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Op deze manier komt de smaak beter tot zijn recht. Verdeel de rucola als een klein hoopje over de borden en beleg deze daarna met de plakjes carpaccio. Bestrooi de carpaccio met geraspte parmezaanse kaas, pijnboompitten en de zongedroogde tomaten. Serveer het voorgerecht eventueel met nog een aantal blaadjes rucola en schenk hier de dressing overheen.

Zet de dressing en Zeeuwsche Zout Zeekraal op tafel zodat de liefhebber het nog naar wens verder op smaak kan brengen! Nu is het smullen geblazen van deze heerlijke zelf gemaakte carpaccio. Buon appetito!

Heb jij nog een lekker recept met Zeeuwsche Zoute die je graag zou willen delen? Stuur deze dan naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet kom je jouw recept binnenkort tegen op onze blog!