fbpx
woensdag 12 juli 2023

Bruschette à La Diana met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Een eeuwige klassieker, maar oh zo lekker! Bij een Italiaanse maaltijd hoort een goede bruschetta. Deze versie is verrijkt met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en met olijfolie van Di Lorenzetto. Deze olijfolie wordt biologische geproduceerd in de Marken. Kenners beschouwen dit gebied in Italië als hét gebied voor een evenwichtige olijfolie. Dit komt door factoren als klimaat, grondsoort en ligging. Proef het verschil zelf en maak dit recept de volgende keer dat jij een Italiaans diner op tafel zet.

Di Lorenzetto Bruschetta

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

Start met de oven. Deze verwarm je voor op 180 graden in de grillstand.

Snijd de tomaten doormidden en haal de zaadlijsten en het sap eruit. Snijd dan de tomaten in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Doe de tomaat in een schaaltje.

De volgende stap is het fijn snijden van de basilicum. Dit voeg je, samen met een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Peper, bij de tomaat. Overgiet dit geheel met een flinke scheut Di Lorenzetto olijfolie. Hussel alles door elkaar en laat de smaken intrekken.

Inmiddels is de oven opgewarmd. Snijd het brood in schuine plakken en leg in het midden van de oven. Blijf hier goed bij, want de sneetjes brood hoeven maar kort in de oven. Haal het brood eruit wanneer het een beetje bruin is geworden en lekker knapperig, maar niet te hard.

Verwijder de schil van de knoflook en snijd dan het teentje doormidden. Gebruik de gesneden kant om het brood mee in te wrijven. Dit laat een lekkere smaak achter op het brood, doordat de randjes die aan het brood zitten als kleine rasp fungeren.

Verdeel als laatst het tomatenmengsel over de broodjes. Tijd om te genieten!

Tip: heerlijk met een glas Pinot Grigio.

Wist je dat wij een mooie cadeauverpakking hebben met Zeeuwsche Zoute Puur en olijfolie van Di Lorenzetto? Bestel het in onze webshop. Het ideale cadeau voor liefhebbers van de Italiaanse keuken en elke andere foodie!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.