fbpx
woensdag 15 februari 2023

Bolenius | Restaurant

In 2010 opende Bolenius Restaurant haar deuren. Het restaurant kenmerkt zich door een moderne en gezonde keuken. De focus ligt op streekproducten zoals Kamper lam, zeetong uit de Noordzee, kaviaar uit Eindhoven en heel veel groenten. Veel van deze groenten komen uit de eigen tuin die pal naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas ligt.

Bij Bolenius Restaurant koken ze met de moderne technieken. De gerechten zijn geïnspireerd op de internationale keuken, maar hebben altijd een typisch Nederlandse twist. Zoals op hun website te lezen valt: “Wij willen met onze Nederlandse keuken laten zien dat gezond en smaakvol goed samen gaan en dat de (oud)Hollandse smaken verrassend hedendaags zijn”. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groenterestaurant. In 2021 volgde ook nog een Groene Michelinster! Bolenius Restaurant is ook vlaggenschip van de beweging Dutch Cuisine.

Dutch Cuisine helpt restaurants en hun gasten aan duurzame en streekgebonden producten. Want producten die van dichtbij komen maken minder kilometers voordat ze op je bord belanden en zijn dus een minder grote belasting voor het milieu. Restaurants die onderdeel zijn van het Dutch Cuisine-concept maken de 80/20-belofte: 80% van de gerechten bestaat uit groente en (biologisch) vlees is bijzaak en gerechten bestaan dus voor maximaal 20% uit vis of vlees. Een voorbeeld van streekproducten die ze op tafel zetten zijn onze producten van Zeeuwsche Zoute.

Bolenius Restaurant
George Gershwinlaan 30
1082 MT Amsterdam

Credit header: © Kyonne Leyser