woensdag 11 juni 2025

Barbecue Surf & Turf met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Surf en turf combineert het beste van twee werelden: zee én land. Het mooiste aan dit gerecht? Je kunt eindeloos variëren. Voor deze versie gebruiken we Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook voor een heerlijke umamismaak. De garnalen marineren we met olijfolie en zwarte knoflook. De biefstuk kruiden we simpelweg met zout en peper. Zo zet je in no-time een barbecuegerecht op tafel dat zowel de vlees- als de visliefhebber blij maakt.

Surf en turf gerecht van de barbecue op een board met tijm

Personen

4

Niveau

Gemiddeld

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

1. Garnalen marineren
Ontdooi de black tiger garnalen en dep ze goed droog.
Meng de olijfolie met de Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en citroen.
Doe dit samen met de garnalen in een bakje en roer goed door.
Tip: Voor het beste resultaat 4 uur marineren, maar minimaal 1 uur.

2. Barbecue voorbereiden
Stook de barbecue op tot 150 graden Celsius.
Snijd de bovenkant van de bol gewone knoflook af zodat alle teentjes blootliggen.
Giet er een beetje olijfolie overheen en bestrooi licht met zout.
Leg de bol knoflook op de barbecue, sluit het deksel en laat 30-40 minuten poffen tot hij zacht is.

3. Biefstuk voorbereiden
Haal de biefstuk uit de koeling en dep droog.
Bestrooi royaal met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper en zet even apart.

4. Biefstuk grillen op de barbecue
Leg de biefstuk direct op het barbecue-rooster en grill 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
Haal de biefstuk van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie met een takje tijm. Laat 5 minuten rusten.

5. Zwarte knoflookjus maken
Knijp de gepofte bol knoflook uit boven een kleine pan op de barbecue of in een pannetje op het vuur.
Roer goed door zodat de jus die heerlijke knoflooksmaak krijgt.
Voeg eventueel nog een beetje Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook toe voor een extra smaakboost.
Haal de pan van het vuur.

6. Garnalen grillen
Leg de gemarineerde garnalen direct op het barbecue-rooster en grill een paar minuten per kant tot ze wit en niet meer glazig zijn.

Dan is het tijd om te genieten: leg de biefstuk op een bord, verdeel de garnalen erover en lepel er flink wat zwarte knoflookjus over. Strooi er nog wat verse peterselie over en serveer direct. Eet smakelijk

Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.

Credits header: © iStock / bhofack2