fbpx
woensdag 30 november 2022

Bananenbrood met pepernoten en Zeeuwsche Zoute

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent liedjes zingen, schoen zetten en heel veel cadeaus. Uiteraard mag een lekkere versnapering ook niet ontbreken. We hebben een heerlijk recept voor je samengesteld waarbij je helemaal in de stemming komt. Een heerlijk bananenbrood met pepernoten en Zeeuwsche Zoute, perfect voor tijdens Pakjesavond!

Personen

6

Niveau

makkelijk

Tijd

90 minuten

Bereidingswijze

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Vet hierna een cakeblik in of bedek het met bakpapier.

Prak de bananen fijn met een vork. Als er wat grote stukken tussen zitten is dat niet een probleem. Doe als volgt de eieren, olie, vanille, suiker en het zout erbij en meng het goed door. Zorg dat er geen klonten achterblijven!

Voeg nu de bloem, bakpoeder en kaneel toe en meng het even kort met een garde of spatel. Schep nu 100 gram kruidnoten door het beslag en giet het beslag in het cakeblik. Verdeel dan de overgebleven kruidnoten erover. Nu kan de bak in de oven.

Bak die voor 45 minuten in de oven. Haal na de 45 minute de bak uit de oven. Laat het bananenbrood volledig afkoelen en daarna is het tijd om te genieten van je creatie.

Dit recept zal ervoor zorgen dat je een onvergetelijke Sinterklaas beleeft.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

header credits| © Porosolka