fbpx
woensdag 26 juli 2023

Ananastaart met kokos, limoen en Zeeuwsche Zoute Puur

Heel Holland houdt van taart, en wij ook! Dit recept kregen wij doorgestuurd van Bianca Bonte, een van onze verkooppunten. Het is een heerlijke, zoete en frisse ananastaart die is bereid met Zeeuwsche Zoute Puur. Heb jij iets te vieren of gewoonweg zin om te bakken? Neem dan dit recept erbij, maak de taart en geniet!

Let op, voor dit recept moet de kokosnamelaka (crème) een nachtje opstijven. Hou daar dus rekening mee wanneer je deze taart wil maken. 

Ananastaart - Bianca Bonte - Zeeuwsche Zoute

Niveau

gemiddeld

Tijd

1 uur

Bereidingswijze

Sablé Breton – het taartdeeg

  • Verhit de oven tot 180 °C.
  • Meng de kristalsuiker, 80 gram van de roomboter, de patentbloem, bakpoeder en Zeeuwsche Zoute Puur tot een zanderig deeg. Dit kan prima met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg vervolgens de eidooiers toe en meng tot het deeg samenkomt tot een bal. Laat het deeg afgedekt een paar uur opstijven in de koeling.
  • Rol het koude deeg uit tot 5 mm dikte en snijd een ring uit van 20 cm doorsnede. Leg de deegschijf in de beboterde taartring en bak de sablé Breton in zo’n 15-20 minuten in de oven mooi goudbruin.

Gekarameliseerde ananas

  • Karameliseer de rietsuiker in een koekenpan en voeg de rest van de roomboter, een snuf Zeeuwsche Zoute Puur en de ananas in grove stukjes toe. Bak 2 minuten en laat volledig afkoelen.

Kokosnamelaka

  • Week de gelatine in ruim koud water en smelt de witte chocolade.
  • Breng de kokosroom en glucose aan de kook. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door. Meng de hete kokosmelk in drie keer al roerend door de chocolade tot een gladde crème.
  • Voeg tot slot de slagroom toe en laat de kokosnamelaka een nacht opstijven in de koelkast. Schep hierna in een spuitzak met gladde spuitmond.

Afwerking

  • Verdeel de gekarameliseerde ananas over de taartbodem tot 3 cm van de rand.
    Spuit dopjes kokosnamelaka over de hele taart en decoreer met de geraspte kokos en de limoenrasp. 

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.